Könyvek a karácsonyfa alá

Hohó kié ez a popó2015-ben jelent meg a Tessloff és Babilon kiadónál ez a kicsi kezekbe való lapozó (vastag lapos, igen), amelyben minden állatszereplőhöz egy kihajtós rajz és egy versike tartozik. Külön öröm, hogy a  verseket Szabó T. Anna fordította, az ő neve pedig garancia az igényes munkára a gyerekműfajban is. 2-3 éveseknek ajánlom, de nálunk a négy és fél éves is jól szórakozik rajta.

 

 

 

Pettson karácsonyaÖrökzöld kedvenc a General Pressnél 2003-ban megjelent Pettson karácsonya című, csodálatosan kidolgozott rajzokkal illusztrált mese. Főszereplője Pettson, a bogaras öregember és a macskája Findusz. Sven Nordqvist meséjének ebben a részében Pettson megsérül és emiatt meghiúsulni látszik a karácsonyi vacsora és a faállítás, de a jószívű szomszédok a segítségükre sietnek. Kedves, hangulatos karácsonyi történet a szeretetről és az elfogadásról, anélkül, hogy szájbarágós tanmesébe csúszna a történet.

 

 

Ifjtengerimalacom történeteú olvasóknak ajánlom a Móra Kiadó újra megjelentetett Már tudok olvasni sorozatának új könyvét, Menyhért Anna: Tengerimalacom története című történetét. A könyvet a szokásosnál nagyobb betűkkel nyomtatták, hogy az elsős-másodikos, az olvasással éppen barátkozó olvasók könnyebben követhessék a sorokat. A történet mai, szerethető és befogadható. Ami a plusz, hogy a megyei könyvtár olvasópályázatának január 6-áig tartó, első fordulójában éppen ez a könyv az olvasandó mű.

http://gyermekkonyvtar.ekmk.hu/images/Tengerimalacom_trtnete-kirs.pdf