Várandósoknak

 

     dúla1 Felkészülés a szülésre
Sorozatunkban szeretnénk összegyűjteni azokat a hasznos információkat, amelyek hozzásegíthetik a babát várókat ahhoz, hogy a lehető legjobb döntést hozzák meg arról, hogy hol, hogyan, milyen körülmények között szeretnék világra hozni kisbabájukat.

  • Az első részben Lusker Heni, KIT tréner és dúla mutatja be nekünk, hogy mit csinál (és mit nem) a dúla, a bába és a szülésznő.
  • A második részben egy olyan anyukával beszélgettünk, aki Veszprém megyében, otthon adott életet kisbabájuknak. 
  • A harmadik részben az otthonszülés jogi hátterével foglalkozunk.
  • A negyedik részben az otthonszülés Veszprém megyei lehetőségeit mutatjuk be nektek.
  • Az ötödik részben a veszprémi kórház jelenlegi és tervezett alternatív lehetőségeiről szerettünk volna képet adni nektek, de ennél jóval többre nyílt lehetőségünk. Ezért a befejező rész helyett bemutatjuk nektek új oldalunkat, amelyen a veszprémi kórház szülészeti osztályával együttműködve naprakész, hasznos információkkal szolgálunk a kórház szülészeti osztályán érvényes szabályozásokról, szokásokról, aktualitásokról és változásokról. Az oldal a kezdőlap bal oldali menüjéből érhető el.
újszülött kisbaba veszprémi kórház ellátás Kórházi lista – Csolnoky Ferenc Kórház
 Nagyon sok javaslat található az interneten, tanácsadó könyvekben, hogy mit vigyen magával a kismama szülés előtt, a kórházba vonuláskor. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a legtöbb kórházban saját szokások vannak, emiatt pedig nem lehet egy sablon listát készíteni, amely az összes kórház szülészetére és csecsemős osztályára érvényes. Ez a lista kifejezetten a veszprémi kórházhoz igazodik, azoknak az anyukáknak ajánlom, akik ott fogják világra hozni kisbabájukat. A lista itt található.