Bálint Boglárka, dúla

Bálint Boglárka vagyok. Jelenleg egy gyermek édesanyja, akinek a születése gyökeresen megváltoztatta az életemet.

Balint BoglarkaTervezett és törvényes otthonszülésből toxémia gyanú miatt a várandósságom utolsó hetében kórházi szülésre kötelezett bennünket a törvény. Két kórház közül választhattunk, a bababarát mellett döntöttünk. Egy nagyon szép, háborítatlan, békés éjszakai vajúdásban volt részem, felváltva a dúlám és a férjem társaságában. Ami kérdés és tájékoztatás nélküli, protokoll szerinti (azaz valós orvosi indok nélküli) beavatkozásokkal tarkított szülésben végződött.
Ez az erős szülésélmény kerek egy éven keresztül siratott, gyúrt, formált és dolgozott velem- bennem. Az utamon, amit ez idő alatt bejártam, a dúlám és a bábám végig kísért. A koronát a dúlaképzésem tette fel rá, amely lezárta a haragot, a gyászt és a bűntudatot, hogy végre az az anya lehessek, aki a szülőszobán nem születhetett meg.
Hiszem, hogy ha minden rendben lett volna, támogató környezetben lettem volna, és minden álmom teljesül, ma nem lennék az, aki vagyok, és nem lennék dúla sem. Kaptam egy életcélt, amit köszönök és rengeteg tapasztalatot, amit megoszthatok másokkal.
Segíteni szeretnék a hozzám fordulóknak, hogy ismerjék a lehetőségeiket, és támogatni őket a céljaik elérésében.
Egy szép szülésélmény erős anyát szül, aki mindenre képes.